Thursday, June 9, 2011

Im Back

Hey Guys..


 Dah lama dah tak post kat blog. Tak tahu kenapa? Nak cakap busy tak jugak, banyak je mase.InsyaAllah start from today i'll try to post as often as I can. 






 Maybe ramai yang tak tahu or ada yang dah tahu I sekarang kat Jepun sambung belajar. Dah dekat nak dua bulan kat sini dan insyaAllah ada 46bulan lagi.. Lama tue. Sebenarnya banyak je benda yang nak di update di blog(benda-benda yang pelik berlaku kat sini). But for today maybe this will be enough. More like an announcement that im back into the blogging world. So stay tune guys..

Tuesday, January 11, 2011

Dewan Makan KesayanganKu

Assalamualaikum


apa kaba semua...lama dah datuk x post...


so hari ini datuk nak cerita pasal something yang sangat penting dalam kehidupan..yakni makanan..hehehe...tapi post nie tntang pa yang datuk makan zaman skolah dulu lah..hahha.. dalam post nie datuk nak ceritakan antara makanan-makan kegemaran datuk kat zaman sekolah...especially yang diserve oleh makcik2 dewan makan..love u guys...i mean makcik2 dewan makan lah..bnyak berjasa tau diorang...





dah decorate dah...
So mari mula..untuk pengetahuan smua..pelajar sainsku akan makan 5 kali sehari..lebih kurang...tambah tolak mee sedapp datuk or nasi lemak abg syafiee...makan pagi pukul 6.00-6.30...rehat 10.00..then makan tengah hari 12.50-1.20..makan malam...6.00-6.30...then terakhir skali yang official pukul 10.00-10.30....makan bnyak kan..heheh..tapi seriously berat badan datuk maintain je dulu..mybe sbb bnyak sports kot n buat SPM add m3...




nie menu skrang..
walaupun datuk n the geng makan bnyak tapi kmi just perlu byar rm1..manyak murah kan..hahha..sbb makan diaorng memang terbaikk..so lepas nie datuk akan list kan..antara makanan2 yang toplist student2...


1. Nasi Lemak..
Nasi lemak nie antara yang paling feymes lah..lain dari yang lain..kalu seingat datuk..kebiasaan nya makan nasi lemak hari Jumaat..n telur unutk nasi lemak nie kena pecah sndiri...then disebabkan perkara ini. datuk n the geng buat game lah sblum makan..mesti rakan2 datuk akan teringat balik..yakni game Telur sapa paling hebat n paling keras..(damn rasa macam nak nangis lah teringat balik)..so smua kan coba untuk memecahkan telur orng yang sama meja lah...nie memang telah jadi tradisi setiap kali makan lepas baca doa makan..memang best lah kalu dapat pecah kan telur orng..sbb tue kmi akan pilih telur terbaik..kalu dah pecah smua baru kami ramai2 makan..n paling best tntang nasi lemak nie adalah pada satu hari jumaat..en. Nazri mungkin ingat kot..masa tue, datuk n kawan2 lambat datng..so hari tu menu pagi ialah nasi lemak..so pagi tue sbb datng lambat sambal dah habis..so makcik2 terpaksa wat plan B..and the best ever actually..sambal kami telah ditukar ngan sambal+sardin+telur..discrambled menjadi satu...wah..TErBaik lah...so start dari hari tue kmi suka datng lewat tuk makan..hahaha..n biasanya..datuk n geng akan keluar dewan lewat ckit kalu makan nasi lemak..sbb kalu ada lebih, boleh top-up..hahha..one of my favorite..


2.AYAM GORENG..
Kebiasaannya makan ayam goreng hari selasa..sbb tue stiap hari slasa kena balik awal dari riadah..sbb kalu balik lewat nanti xsmpat nak makan. Bgi yang duduk kat rumah mybe boleh makan ayam goreng hampir setiap hari tapi kalu kat asrama susah lah..hehhe..sbb tue lah kalau makan ayam goreng konfirm penuh dewan makan..kalu zaman datuk f1 dulu, budak2 rapat ngan cikgu Narawi..die nie timbalan pengetua 1 merangkap warden blok budak f1 masa tue..so budak2 tahu yang cikgu nie xmakan ayam..so kami smua harap2 kalau time deawan makan ayam goreng, harap yang c Narawi yang jdi warden bertugas..sbb die akan bgi budak2 yang duduk berdekatan meja warden..so sapa lucky leh makan dua ketul ayam goreng..n one more thing about ayam goreng..ada sorang kawan datuk, gigi patah waktu makan..kalu xsilap datuk patah tue parmenent..lebih dari sorng kot kalu xsilap..haha..


3.Aiskrim Mayhua
Ada ke kat dunia nie xska makan ice cream..xde kot..the same with me  back in skool..memang best makan ice cream waktu panas2 lah...memang laku lah ice cream..budak yang xda mood nak makan pun, dngar ada ice cream trus berlari2 ke dewan makan..haha...sbb ketagih sangat ngan ice cream ada lak budak2 sangup pecah masuk dewan makan n curi ice cream..sapa2 berkenaan cpat2 tobat..sbnranya nye datuk malas nak tulis panjang2 pasal ice cream May hua..sbb issue nie sensitif..so smpai sini jelah untuk may hua.


4. Ikan Jaket.
Ikan paling special..serius li...kalu g sluruh pasar memang xjumpa ikan nie kat pasaran..datuk slalu gak tanye ngan budak2 sbp(skolah Berasrama Penuh) yang lain, diorng pun makan ikan nie..so datuk pun buat conclusion yang ikan jaket nie adalah sejenis spesies ikan yang telah di ubah genetic(GMP)..ikan nie telah  di ubah genetic nya supaya sesiapa yang memakan nya akan dapat memaksimumkan pengunaan neutron di dalam otak yang menyebabkan ssrong tu jadi lebih bijak..so demi menjaga keexclusifan pelajar2 SBP, ikan nie hanya boleh didapati di dewan2 makan skolah berasrama penuh sahaja(my damn own info). ikan nie dikenali sbgai ikan jaket sbb ikan nie pakai jaket..zara lagi tue..huk2..meamng susah lah nak makan ikan nie..tapi makan je..kalu xmkan nanti x 1A add M3..trus kena marah P Lim..hehehe..


5. Air Teh 
One of the best bgi datuk alh..especially lepas blik prep malam kan, minum air nie, hilang rasa tension,haus, mengantuk etc.rasa nya lain berbanding air teh yang datuk pernah rasa sblum nie..sperti diletak extacy..sbb lepas minum nak lagi..huhu..


Bnyak lagi kot..nama pun datuk, so bnyak lupa lah..hahha..tapi sbnarnya bnyak pengalaman kan dewan makan nie..pernah skali datuk, 1st time makan telur masin...then datuk tambah kicap masin kat telur masin tue..mana x muka makcik dewan makan cam pelik..hahaha..


Untuk pengetahuan smua, budak sainsku kalu kat dewan makan boleh evolved jadi werewolf..cam jacob dalam twilight, tpi kami lagi hensem lah..haha..nak tahu camne..hehe..kat dewan makan datuk, smua makan dalam tray besi..so thanks to mr Gravity, kdang2 tray nie akan terjatuh dgan sengaja or xsngaja..then tba2 dewan akan senyap slama satu saat(sbb tgh tarik nafas) then smua akan wat bunyi cam sergala jadian..serius best.hahah..nie munjukkan kami satu hati..xkira junior or snior..haha..datuk terbawa2 tau sikap nie.hahah..kalu ada bnda jatuh je, adalah buat bunyi tue skrang..tapi slow je lah..hahah


skrang kalu xsilap, makanan dah di catu..i mean brapa gram nasi...haha..kmi dulu mana ada..kalu yang kuat makan tue..memang penuh lah tray..mcam datuk..eheheh..memang rindu lah kat dewan makan..sbb stau makan free..5 kali shari..hehe..skrang shari almost Rm10 shari..wah...dulu  xpernha lapar kat skolah,,tapi dah masuk U, sbb nak enjoy hujung minggu so kena lah bajet2 hari2 biasa..sbb tue kat sesiapa yang makan free kat SBP tue, bersyukurlah k..


Datuk xtahu nak tulis apa dah..sbb dah kul 2.44pgi nie..hehe..otak dah tepu..so nanti kalu datuk ingat papa blik datuk tulis lah nanti k...enjoy ur meals..




Breakfast like a king, lunch like a ordinary man, dinner like poor man

Saturday, January 8, 2011

HARI ASRAMA TERBUKA SMSK

Assalamualaikum...


apa kaba smua...2 hari dah datuk x update blog..busy sikit lah..datuk kena tdur lebih ckit..sebenarnya datuk pun blur gak nak tulis apa kat blog..tapi datuk rasa datuk still nak cita tentang skolah datuk..


So hari ini datuk nak cita something tentang satu hari yang sangat2 penting bagi student SMSK..xlain xbukan HARI ASRAMA TERBUKA...wahh...rindu lah..hehe


Untuk pengetahuan semua, Hari Asrama terbuka ini adalah acara tahunan bagi SMSK..bagi student lak nie hari paling best, sbb yang laki boleh g asrama pompuan n pompuan leh g asrama laki..haha..Mestilah best kan, like everyday dapat tgok dari jauh je asrama pompuan , nie leh masuk lak tue ..walaupun 30 minit je, but its still one ofe the best 30 minutes in Sainsku...


One more thing tentang Hari Asrama Terbuka nie lak, yang bilik2 akan dihakimi and bilik yang terbaik akan dipilih untuk menjadi bilik yang terbaik unutk tahun tersebut(nie zaman datuk lah..xtahu skrang)..anyway student bebas untuk mendekorasi bilik diorng ngan kaler papa n nak decorate sukati diorang lah ..masa nie lah budak2 sainsku menunjukkan kreativity diaorng nak kemas bilik. Nie sbnranya masa budak laki n budak perempuan nak memilih pasangan diornng,..kalu bilik x cantik..kena reject lah..hahaha...so rini datuk akan cerita tntang bilik2 datuk untuk 5 tahun datuk kat Sainsku lah..tapi datuk lupa2 ingat lah..hehehe.


Tahun 2003..
Nie adalah tahun pertama datuk kat SMSK..hehe..so masa nie memang xtahu nak decorate camne..so kami pun dalam bilik tu kumpul lah duit nak cat bilik..lupe lah warna apa..cream x silap..1st ingat nak ikut senior punye advice untuk lekat kan wallpaper je..murah..damn..bukan wallpaper mahal ke cost..rupe2 nya snior tu pakai walloldnewspaper(new vocab for today)..kat tgah tue adalah letak tikar rotan..n datuk masih ingat roomate datuk nak Qayyum..die nie kaki melukis n minat basketball..so die pun lukis orang main basketball n kata2 smangat tntang orng main basketball..masa tue memang xde idea so pakai jelah...n tahun tue kami ditakdir kan untuk tidak menang..xpe tahun depan coba lagi.


Tahun 2004..
Nie tahun kegemilangan bilik datuk..tahun nie datuk pindah kat bilik atas..bilik kat atas besar ckit dari bilik kat bawah..tahun nie kami nak menang..so tahun tue persediaan memang xleh blah..siap pakai langsir dari rumah..bukan langsir biasa tau..langsir yang jenis tebal tue..meamng lawa lah.hehehe..pastu kami cat bilik warna biru..memang match gle lah..pastu kat dinding penuh ngan kad pokemon..hahaha..siap letak medal menang masa kriket..pastu ada tanduk rusa..penyankut baju jenis orng putih yang tinggi tue..so alhamdulillah tahun tue kami menang no 5 kalu xsilap..tapi menang lah..hahha...


Tahun 2005..
Tahun nie..pndah blok..tapi masih tingkat atas..tahun nie extreme sikit..sbb tema bilik datuk n the geng adalah Batman di padang Pasir di tengah malam..memang gle sikit lah tahun nie..sbb datuk n the geng cat deck blik warna hitam..memang hitam legam lah deck..biasa deck warna putih..pastu kami pun lekatkan bintang2 yang glow in the dark kat deck..pastu kat loker n katil ada lambang batman.kat depan bilik lak ada datuk nye pokok kaktus..ehehe..feeling ingat pokok nie..sbb dulu datuk ada kawan..nama die hanif the black..die pindah so..datuk pun patah kan sikit kaktus tue n bagi kat die sbgai kenangan..haha..kalah bgi kat awek.. tapi tahun tue kami xmenang pape..heheh..xpe...


Tahun 2006..
Tahun tahun paling xbest sbb ada bnda yang xbest berlaku..tahun nie camera datuk kena curi sewaktu datuk tgh tidur sbb keletihan kemas bilik...my roomate pun kena gak..hmm..malas nak type panjang..xpelah..halalkan je..


Tahun 2007..
Nie tahun terakhir datuk kat SMSK.. So ingat nak gempak2 lah bilik..tapi cam malas lak..so datuk n roomates pun kemas biasa2 je...hehe..sbb lepas kmi wat calculation, duit yang kami habiskan untuk decorate bilik lagi bnyak dari harga hamper yang kami akan menang kalu dapat no 1..so kmi decide, buat biasa2 je...yang penting kemas..nak jaga standard bilik gak..sbb ahli blik orng2 besar smua..betul yang Badan besar 2 orng..n tahun nie pun kami xmenang..hehe...


so tulah sedik sebnyak tntang bilik2 datuk waktu asrama terbuka.. Memang best tau hari asrama terbuka nie...biasa pihak girls akan jamu phak boys kat bilik diaorng..thanks GIRLS..tapi datuk rasa ada gak boys2 yang gi tgok bnda yang tergantung kat ampaian..damn stalker..am i one of them..ahaha...ada pulak yang g toilet tanda kawasan..like dogs freaking s**t..mesti ada pnya..ahahah...xtahu lak dari pihak girls ada x cmtu..ehehe..


Petang lepas Hari Asrama Terbuka mesti ngantuk gler..n smua mati kat atas katil..masa nie lah senang nak curi barang..macam camera datuk tue..dalam gngaman datuk pun hilang..haha..


klah..malas nak merapu panjang2..nie pun ok kot panjang entry nie..k..jumpa lagi lain kali..anyway tahniah buat SMSK sbb terpilih sbagai ASRAMA TERBILANG TERBAIK tahun 2009...the best among the best.




kat bawah nie some pic of asrama terbuka tahun 2009..

bilik rehat blok harmoni


taman antara blok harmoni n aman


haha..xde kerja budak2 nie


He who studies books alone will know how things ought to be, and he who studies men will know how they are.”

Wednesday, January 5, 2011

Kisah Diriku di SAINKUCHING

Assalamualaikum...


Apa kaba semua...harap2 smua orng ok...


   So hari ini datuk still nak crita tntang skolah datuk.Yelah, smalam mana cukup satu post je tntang skolah..datuk duduk kat skolah tu dekat nak 1400hari..camne datuk kira..haha..dulu datuk kena baya rm280 stahun untuk makanan kat skolah..RM1=Satu Hari Makan..so lebih kurang 280 hari lah kat skolah slama setahun..280x5=1400...panday kan datuk mathematics...


Ok..nak cita lah..dulu masa skolah datuk nie kuat brangan..bukan brangan nak jadi kaya..tapi berangan ttng bnda ya pelik2..haha..not Those pelik2 thing..nanti datuk explain..


muke terpaksa dicencored atas akta kerahsiaan...
cuba teka datuk yg mana satu,


   Sape yang sama2 F1 ngan datuk maybe masih ingat tntang Kumpulan Tujuh bersaudara or The SEVEN BROTHERS..nie bukan adik bradik hantu yang ada kat skolah kta k..ni adalah group tujuh orng jejaka hensem, macho gagah perkasa...datuk dah lupa lah sapa gak yang ada dalam group nie..tapi IM one of them..hehe..dah nama pun datuk hensem..xkan x join the club. The SEVEN BROTHERS nie bukan macam SHAW Brothers kat singapore tmpat P ramlee buat filem..tapi budak2 dalam group nie lah yang slalu wat hal masa form 1..haha..form 1 dah wat hal. maybe kalu budak 1 alfa 2003 ingat , budak2 group nie lah yang sbb kan seseorng tu kepala smpai masuk locker..hahah...damn..klakar dowh kalu ingat balik.. 


   Pernah gak dulu, datuk saja je nak main2 ..xda niat pun nak lontar gam UHU kat someone ni, tapi tulah kta hanya merancang..so it slip..then terbang lah gam tersebut ke arah muka budak tu...BANG..haha..bukan main datuk ketawa sambil buat muke xsalah..haha..jahat kan datuk..ehehehe..


   Masa kat skolah lu, memang banyak lah bnda gle2 datuk pernah buat..ada skali tue, atuk saja nak test Free Fall punye teori, so kat sekolah datuk nie, parit die dalam tau..


kalu ada parit cmni lagi best
sesuai lah nak wat experiment..so one day ada sorang kawan datuk nie die jalan kat depan datuk, then datuk fikirkan nie lah masa paling sesuai nak wat experiment nie..so datuk jalan dekat2 ngan die..then die lompat lah parit tu..masa tue pun datuk braksi..hehe..masa die tgh lompat, sewaktu velocity die kearah paksi ya bersamaan ngan kosong, datuk telah tahan badan die yang sewaktu kat udara...then xsampai satu saat datuk lepas lah..nie menyebabkan datuk telah absorb force die untuk melompat tadi..menyebabkan die xde force untuk menghabiskan lompatan die yang tinggal stangh lagi kan..so apa lagi ..FREE FALL telah berlaku..seriously at that time i was laughing like S*I*..hahaha..klakar gle tgok die jatuh lam parit..ahhaha..dah2..xnak sambung lagi cite nie..hahha..tapi sluar kawan datuk tue koyak lah..then malam tue datuk paksa lah tolong jahit..baik kan kan...




sebelum datuk wat experiment tu, ni lah sedikir pengiraan yg datuk buat.
   one more thing about my school n rasa nya smua skull kat malaysia kot..mesti ada macam2 jenis pangilan untuk bdak2 kat skolah kan...


nasz ku rasa tok gambar paling sesuai..cheers.
   Antara nama2 gelaran yang ada kat sainskuching..hehhee..apa yang datuk ingat lah...JIBON, MEE KOLOK(thanks to nazs for reminding me), APEK, GAJAH, ASUK(ANJING), TAMBI, PANDA, APPLE, MAY HUA, SIPUT(siput bab* xda),..banyak lagi kot..datuk xingat lah..sbb dah tua kan..hehe..spa ingat tu leh bgitau k...haha..sbnarnya xbaik bgi nama kat orng pelik2 nie..hehehe..tapi biasalah budak2 skolah bnda yang xbaik nie lah die suka buat.. Best gak sbnrnya sbb atleast ada kenangan kat skolah kan..dulu orng pangil datuk PENAUK aka he knows everything..hehehe..datuk xlah tau bnyak mane pun tntang something just i know everything..hehehe..zaman skolah lah..skrng dah xkot.eheheh..kalu ada pa2 update je datuk akan bagithu kat geng2..ehehhe..kesian dorang kena dngar.datuk peduli apa...


gambar hiasan semata2...
   Satu algi yang best kat skolah datuk, malam2 ada orng jual nasi lemak..paling feymes nasik lemak abg syafiee..gik ada x oww rah skolah..dulu stiap malam lah layan nasi lemak nie..sedap gle..dah lah BESAR(khas untuk Nazs) sambal die lak memang terbaik lah..rasa nya semua budak sainskuching di zaman kegemilangan skolah tu msti tahu nye nasi lemak nie..hehehe..smbil wat keje smbil makan nasi lemak, or sambil gossip2 or mengata warden or sambil ongkey(datuk xpernah k)..memang layan lah nasi lemak nie.tapi kadang2 budak2 sngaja xnak beli dulu..biar xlaku..haha..sbb kalu malam tue xlaku msti diaorng lelong..hahah..masa tu baru beli..kan leh jimat..eheheh..lepas melahap nasi lemak, leh layan mie sedaap bilik 1 blok harmoni..hehehe


Ingat kan rini nak tulis panjang2, tapi apakan daya, datuk bnyak keje lah rini..rini sampai sini je kot..len kali datuk tulis panjang2..k...bye2

A kiss makes the heart young again and wipes out the years. 

Monday, January 3, 2011

SMSK di hatiku

Assalamualaikum..


Hari ni datuk nak tulis tentang apa ek.hmm..anyway dakuk nak ucapkan selamat bersekolah kepada yang start skolah hari ini..datuk sendiri pun hari ini start kelas..uihh...ngantok gle tadi..until one part sorang lecturer datuk tanye datuk, awak asal dari mane..datuk jawab Meow..hehe..memang tengah blur masa tue..Meow mybe sbb datuk asal dari Kuching, Sarawak kot..Love my Cat City. 


my katil n locker..dulu dalam locker bnyak mee sedapp...

Sempena hari 1st sekolah hari ini, datuk nak tulis pasal sekolah menengah datuk lah..huhu..maybe ramai yang tahu n xtahu yang datuk dulu sekolah kat SMSK @ Sekolah Menengah Sains Kuching. Sekolah biasa je..status pun sekolah luar bandar..serius.. Kalau semua nak tahu, dulu datuk masuk sekolah menengah lambat seminggu. Alasan die sbb masa tue datuk tgh blur..haha..seyes..sbb lepas UPSR n dapat result UPSR family datuk n datuk sekali g cuti-cuti Indonesia..hehe..dapat g Jakarta, Surabaya, Bali,Jogjakarta..hehe..Bali serius best...hehe.. so after habis vacation, datuk dapat surat tawaran untuk masuk SMSK or Scatz... Sekolah Menengah Sains Kuching???? MRSM ke nie..memang masa tu xtahu pun kewujudan skolah nie..hehe..so lambat lah masuk..haha..datuk masuk around sminggu lebih selepas skolah start..sbb masuk lambat lah datuk di panggil one and a half intake..hahaha..lekat sampai skarang..hehehe


Ok balik tentang sekolah datuk nie..Sekolah nie memang best sbb bnyak kawan2..haha..(alasan budak sekolah rendah)..Selain dapat belajar Sains n Mathematic and other subject kat skolah nie, datuk dapat gak blajar banyak tntang kehidupan..chewah..tapi btul kot.. kat skolah nie(skolah lain pun boleh gak)..banyak blajar tntang perkataan RESPECT...


Zaman datuk dulu seniority masih kuat..xtahu lah sekarang..Harap2 masih..masih ingat..awal2 masuk je senior dah bgitahu apa bnda2 yang kena buat waktu bersama senior2..


dulu kat tngah tue ada kolam tempat datuk rendam junior..rindu lahhh
List2..
1. Jumpe senior kena tunduk kepala n bagi salam...WAJIB...kalau xbagi nak mampus malam tu kena panggil bilik senior..datuk rasa memang bagus bnda nie..sbb yang muda kena hormat yang tua...malam tue kena panggil sbb senior nak mengingat kan kte apa bnda yang kta lupa..bukan kan ingat mengingati satu amalam mulia..Biasanya kalu dah kena pangil senior nie ,senior2 akan ingat nama kita..


2. Kalau senior panggil kena datang walau bgaimana cara sekalipun.. tgh malam ke , tgah  B*rak ke, tgh tdo ke...Wajib datang..nie pun untuk train kta supaya lebih bersedia.. dalam kehidupan kte kena siap sedia dgan segala macam halangan atau apa apalah yang akan datang dalam kehidupan kte..


3. Kalau ada bawa makanan dari rumah kena kongsi ngan senior..ni memang amalam mulia sangat..aku paling suka ni especially aku dah jadi senior lah..hehehe...Sharing is caring rite..hehe...yelah..kalu ada makan bawa dri rumah mesti mak kte memang buat lebih.. supaya dapat kongsi ngan rakan2..so kalu kte makan sorng2 kan tamak namanye tu.. memang sronok lah dulu..sbb mak2 junior smua pandai masak belaka..Thank You Mak Ciks...


4.Senior suruh cuci baju or iron baju diorng kena buat.. bnyak orng beranggapan yang bnda nie adalah meRagging junior..bagi datuk x...sbnranya senior2 nak melatih junior2 supaya lebih bgus dalam mencuci baju dan mengiron baju..sbb kalu cuci or iron bju sendir je xcukup..Practice makes Perfect..lagi banyak practice lagi bgus lah junior cuci n iron bju sendiri..betul x rakan2..hehehe..

Yang tua dihormati,Yang muda dikasihi(freaking S*it)

so yang tu pasal junior n senior relationship lah...not everything..hehhe..


satu bnda lagi yang datuk bnyak blaja kat SMSK is about love.hehhe...wah nie best part nieh..hehe..bnyak jenis cinta yg datuk belaja..cinta monyet, cinta gorilla, cinta p ramlee, cinta ba*i pun ada..hahaha..


datuk dulu bnyak minat kat girl2 kat skolah dulu..serius..hehe..siap ada list lagi..hahha...minat je..xsalah kan..dulu xpernah lah couple2 nie...walaupun bnyak orng minat kat datuk dulu(ahaks), tapi mama datuk slalu bgitahu.."mun mok bergerek boh jak sekolah gik, kawin jak terus"...haha..xnak translate..go find yourself..
one,two,three,four..hehehe..just great


Kat skolah dulu, datuk memang feymes kalu bab poligami..hahah..diorang bgi tahu muka memang muka poligami,,even my ustazah sendiri bgitahu..haha..sah2 hensem..kalu x cmne nak pligami.hahha..datuk pun pernah keluarkan satu teori..nape laki boleh kawin 4..jawpan datuk adalah sbb jantung manusia ada 4 chamber..n mine have the same thing..sbb tue laki kena kawin 4..so leh fill all the chambers..hehe..dulu kawan2 datuk tahu sapa yang ada dalam list2 4 chamber tue..hehe..die tuka2...tgok keadaan ekonmi smasa...wah..best nye zaman skolah..n untuk pengetahuan smua datuk memang xpernah couple zaman skolah..hahhaa..next post lah datuk ceritakan tntang first love datuk..hahha..dammit2..


Pleasure may come from illusion, but happiness can come only of reality. 

Dulu datuk kat sekolah suka buat bisnes..hehehe...bnyak gak yang datuk jual kat skolah dulu..antara bisnes datuk dulu.


1.Jual kaset original..bnyak gak untung..zaman dulu mane da MP3, MP4..so semua masih pakai walkman yang pakai kaset..hehe..so msa datuk f2, masa tu tgh feymes lagu Peterpan..mase tu blom jdi Peterporn lagi..kalu beli kat kedai harga kaset aroound rm15-rm16 satu..tapi kalu beli kat datuk rm10 je..hehe..murah kan.hahha..untung dekat nak ratus2 ringgit lah..haha...masa f2 dah pegang duit manyak tue..mane x girl minat..hahha..


damn ariel..knapa lah keluarkan nie lewat..
kalu awal kan makin kaya datuk...
2. Dulu datuk feymes gak n dikenali sbagai ***i Sedap..hehe..sbb datuk dulu suplier terbesar mee sedaap kat skolah datuk..kalu xcaya tanye student sains kuching ..biasa datuk leh jual 120 bungkus 1jam..hahaha...macam drug je..budak2 addict kat mee sedaap..tapi datuk xmakan mee sedaap..ahhaha..a drug dealer never used drug..hehehe..dulu penuh kat dalam locker mee sedaap..hahaha..orng balik dari rumah beg penuh ngan baju..tapi datuk penuh ngan mee sedaap..hahaha...miss those moment..orng kejut malam2 nak beli mee sedap..haha..damn addictors..


kenapa dulu xde jenama nie..hehehe..mie Yabi..
wah..datuk rasa nak nangis je nie..teringat balik zaman2 sekolah dulu kan..hehhee...best kan teringat balik zaman skolah dulu..so thats all for today..untuk smua X-generation SMSK..love u all girls..hahha..xnak jadi gay..haha..oklah..xnak guys marah..love u too biatch..hehehe...um Is one towards one Malaysia..


Enter to grow body mind and spirit depart to serve better your God, you country and you fellow men.

Sunday, January 2, 2011

Mat Rempit

Assalamualaikum

Budak enam tahun maut dilanggar mat rempit.


Aku baru je tgh on9 tadi..so bukak surat khabar on9 terbaca lah tentang news di atas..Tiba-tiba aku ter Emo..F*CK dam* niGG*s A**hole punye mat rempit.Tetapi sebagai seorang penulis aku kena berlagak cool. 

So aku fikirkan macam mane nak balas balik kesalahan diaorang. Macam-macam jenis kempen yang pihak berkuasa buat..Yang paling latest RIDE IT RIGHT.


ni uk punye
Maybe kempen ni leh berjaya..hehe..tapi aku ni kan lain ckit..so aku akan mencadangkan beberapa cara cara untuk elakkan Mat rempit..

1. Menempatkan PenRi di kawasan Mat Rempit Racing

Apakah PenRi. Penri adalah singkatan bagi Penembak Misteri. Tugas mereka adalah untuk menembak tayar-tayar motorsikal yang sedang merempit tpi kalu tertembak si mat Rempit pun xpe sbb tak sengaja kan. Nak buat camne. Pasukan sebegini memang pernah wujud sebelum nie di Indonesia namun lebih dikenali sebagai PETRUS aka Penembak Misterius. Pendekatan ini lebih dikenali sebagai shock therapy. Biasa kalu shock therapy guna electric tapi nie guna rifle..Kalau benda nie diimplement mesti kte dituduh curi idea dari Indonesia..hahaha



2. Pecut Potong Pukul Lari (PPL)

Kalu xsilap aku kebanyakkan Mat rempit kat malaysia paling hebat pun pakai yamaha LC je..around 135cc. Berbanding dengan motosikal Posil trafik yang jauh lagi hebat. Modul PPL nie adalah seperti berikut. 

-Satu motosikal dua orng  polis naik. Sorang bwak moto, sorang bwak batang kayu. So yang bawak moto nie akan pecut slaju2 nya sampai dapat Potong mat rempit. Masa Potong tue, polis yang kat blakang lak xyah nak fikir2 hayun je kayu tu kat mat rempit. then lepas pukul pecut lari..tapi pastikan mat rempit tue jatuh dulu..baru lari. Modul nie dapat mengajar erti kerjasama dalam bidang kepolisian trafikan.
kayu nie cam best je.
Baru aku perasan moto polis satu seat je..cmne nak letak dua..tu pandai2 diorng nak fikir lah


Hukuman Bagi yang tertangkap(nie yang menyebabkan kematian lah)

Nama-nama Hukuman

1. Kalu memang belum ajal ko slamat lah ko..

Hukuman nie senang je. Ahli keluarga yang meninggal dunia disbbkan mat rempit tersebut disuruh untuk memilih seorng wakil. selepas memilih wakil, wakil tersebut akan pergi kursus menembak selama seminggu di Pulapol. Pada hari hukuman, mat rempit tersebut di minta untuk memecut lari dari satu titik . Wakil keluarga tersebut akan cuba menembak mat rempit tersebut. Kalu kena, memang dah ajal die lah. Kalu xkena, mat rempit tu akan masuk dalam penjara lah, shingga wakil tersebut meninggal dunia.. kalau masaih hidu wakil tersebut xleh kuar.
nie special case lah..contoh yang langgar budak2

2. Jom lawan sapa lgi Kuat


Mat rempit dimnta untuk menggunakan honda c70 dan pihak keluarga waris mangsa korban, boleh pilih kereta-kereta sperti waja, inspira, merc, bmw.pilih lah..mana yang nak. so mat rempit tu akan brada di hujung track yang spanjang 500 metre. then pihak waris kat sblah hujung yang lain..so polis kan brada di tepi ..slepas polis memberi isyarat, kedua2 msti memecut kearah satu sama lain. Maknanya si waris perlu merempuh motosikatl yang ditunggangi oleh mat rempit tersebut. Kalau mat rempit tersebut mati, polis akan hantar kad ucapan takziah kat family die plus resit untuk baiki kereta waris yang rosak selepas merempuh mat rempit. Kalau xmati keluarga waris dibenarkan langgar mat rempit tersebut skali. Kalau xmati gak nak buat cmne. Mat rempit tdak dibnarkan menggunakan helmet. sekiranya mat rempit tersebut lari dari trek, die akan ditembak oleh penembak tepat.




oklah tue kot..nak tulis bnyak pun malas..implement yang kat atas nie dulu..bru aku tambah lagi...hehehe
bye2




Produk-Produk Pasca AFF Suzuki

Selepas kemenangan tim Harimau Malaya beberapa syarikat mengambik pendekatan untuk menukar jenama produk-produk mereka.

1.Malayan Tiger Balm


Wakil Syarikat: Kami merasakan dengan perubahan pada nama jenama kami akan lebih membantu syarikat dalam mendapatkan keutungan lebih pada tahun 2011. Produk kami juga akan digunakan oleh skuad Harimau Malaysia..eh salah2..Harimau Malaya bermula tahun ini.

2. Kuat Harimau Malaya

Wakil Syarikat: Memandangkan kami adalah penaja bagi perkhidmatan mencuci jersi-jersi pasukan Harimau Malaya, kami merasakan lebih molek bagi kami untuk untuk menambah perkataan Malaya di jenama kami. Kami berharap ini akan dapat merealisasikan kempen 1 Malaysia. Hidup Safee dan Khairul Fahmi..Muah2..call me Sygs..

3. Malayan Tiger Biskuat

Wakil Syarikat: Memandangkan skuad Harimau Malaya telah menjadi siulan dan bualan rakyat-rakyat jelata Malaysia, kami pun mengambil keputusan untuk meletakkan perkataan Malayan di hadapan Tiger Biskuat. Selepas perbincangan panjang dengan K. Rajagopal, kami pun bersetuju untuk menaja Skuad Harimau Malaya. Lambang syarikat kami akan ada di stocking pemain-pemain Malaysia. 

EDISI TERHAD MALAYAN TIGER BISKUAT (SAFEE SALI DAN KHAIRUL FAHMI EDITION)
limited editon of safee sali
APEK VERSION
Suddenly ada orang mengaku yang die adalah..jeng..jeng..jeng


Disebabkan terpegun dengar permainan bola skuad Harimau Malaya ,Tiger Woods pun tukar nama kepada Malayan Tiger Woods. Dengar die nak mintak kerakyatan Malaysia..cayalah Tiger..

OK..stop Merapu..Bye2...