Saturday, January 8, 2011

HARI ASRAMA TERBUKA SMSK

Assalamualaikum...


apa kaba smua...2 hari dah datuk x update blog..busy sikit lah..datuk kena tdur lebih ckit..sebenarnya datuk pun blur gak nak tulis apa kat blog..tapi datuk rasa datuk still nak cita tentang skolah datuk..


So hari ini datuk nak cita something tentang satu hari yang sangat2 penting bagi student SMSK..xlain xbukan HARI ASRAMA TERBUKA...wahh...rindu lah..hehe


Untuk pengetahuan semua, Hari Asrama terbuka ini adalah acara tahunan bagi SMSK..bagi student lak nie hari paling best, sbb yang laki boleh g asrama pompuan n pompuan leh g asrama laki..haha..Mestilah best kan, like everyday dapat tgok dari jauh je asrama pompuan , nie leh masuk lak tue ..walaupun 30 minit je, but its still one ofe the best 30 minutes in Sainsku...


One more thing tentang Hari Asrama Terbuka nie lak, yang bilik2 akan dihakimi and bilik yang terbaik akan dipilih untuk menjadi bilik yang terbaik unutk tahun tersebut(nie zaman datuk lah..xtahu skrang)..anyway student bebas untuk mendekorasi bilik diorng ngan kaler papa n nak decorate sukati diorang lah ..masa nie lah budak2 sainsku menunjukkan kreativity diaorng nak kemas bilik. Nie sbnranya masa budak laki n budak perempuan nak memilih pasangan diornng,..kalu bilik x cantik..kena reject lah..hahaha...so rini datuk akan cerita tntang bilik2 datuk untuk 5 tahun datuk kat Sainsku lah..tapi datuk lupa2 ingat lah..hehehe.


Tahun 2003..
Nie adalah tahun pertama datuk kat SMSK..hehe..so masa nie memang xtahu nak decorate camne..so kami pun dalam bilik tu kumpul lah duit nak cat bilik..lupe lah warna apa..cream x silap..1st ingat nak ikut senior punye advice untuk lekat kan wallpaper je..murah..damn..bukan wallpaper mahal ke cost..rupe2 nya snior tu pakai walloldnewspaper(new vocab for today)..kat tgah tue adalah letak tikar rotan..n datuk masih ingat roomate datuk nak Qayyum..die nie kaki melukis n minat basketball..so die pun lukis orang main basketball n kata2 smangat tntang orng main basketball..masa tue memang xde idea so pakai jelah...n tahun tue kami ditakdir kan untuk tidak menang..xpe tahun depan coba lagi.


Tahun 2004..
Nie tahun kegemilangan bilik datuk..tahun nie datuk pindah kat bilik atas..bilik kat atas besar ckit dari bilik kat bawah..tahun nie kami nak menang..so tahun tue persediaan memang xleh blah..siap pakai langsir dari rumah..bukan langsir biasa tau..langsir yang jenis tebal tue..meamng lawa lah.hehehe..pastu kami cat bilik warna biru..memang match gle lah..pastu kat dinding penuh ngan kad pokemon..hahaha..siap letak medal menang masa kriket..pastu ada tanduk rusa..penyankut baju jenis orng putih yang tinggi tue..so alhamdulillah tahun tue kami menang no 5 kalu xsilap..tapi menang lah..hahha...


Tahun 2005..
Tahun nie..pndah blok..tapi masih tingkat atas..tahun nie extreme sikit..sbb tema bilik datuk n the geng adalah Batman di padang Pasir di tengah malam..memang gle sikit lah tahun nie..sbb datuk n the geng cat deck blik warna hitam..memang hitam legam lah deck..biasa deck warna putih..pastu kami pun lekatkan bintang2 yang glow in the dark kat deck..pastu kat loker n katil ada lambang batman.kat depan bilik lak ada datuk nye pokok kaktus..ehehe..feeling ingat pokok nie..sbb dulu datuk ada kawan..nama die hanif the black..die pindah so..datuk pun patah kan sikit kaktus tue n bagi kat die sbgai kenangan..haha..kalah bgi kat awek.. tapi tahun tue kami xmenang pape..heheh..xpe...


Tahun 2006..
Tahun tahun paling xbest sbb ada bnda yang xbest berlaku..tahun nie camera datuk kena curi sewaktu datuk tgh tidur sbb keletihan kemas bilik...my roomate pun kena gak..hmm..malas nak type panjang..xpelah..halalkan je..


Tahun 2007..
Nie tahun terakhir datuk kat SMSK.. So ingat nak gempak2 lah bilik..tapi cam malas lak..so datuk n roomates pun kemas biasa2 je...hehe..sbb lepas kmi wat calculation, duit yang kami habiskan untuk decorate bilik lagi bnyak dari harga hamper yang kami akan menang kalu dapat no 1..so kmi decide, buat biasa2 je...yang penting kemas..nak jaga standard bilik gak..sbb ahli blik orng2 besar smua..betul yang Badan besar 2 orng..n tahun nie pun kami xmenang..hehe...


so tulah sedik sebnyak tntang bilik2 datuk waktu asrama terbuka.. Memang best tau hari asrama terbuka nie...biasa pihak girls akan jamu phak boys kat bilik diaorng..thanks GIRLS..tapi datuk rasa ada gak boys2 yang gi tgok bnda yang tergantung kat ampaian..damn stalker..am i one of them..ahaha...ada pulak yang g toilet tanda kawasan..like dogs freaking s**t..mesti ada pnya..ahahah...xtahu lak dari pihak girls ada x cmtu..ehehe..


Petang lepas Hari Asrama Terbuka mesti ngantuk gler..n smua mati kat atas katil..masa nie lah senang nak curi barang..macam camera datuk tue..dalam gngaman datuk pun hilang..haha..


klah..malas nak merapu panjang2..nie pun ok kot panjang entry nie..k..jumpa lagi lain kali..anyway tahniah buat SMSK sbb terpilih sbagai ASRAMA TERBILANG TERBAIK tahun 2009...the best among the best.




kat bawah nie some pic of asrama terbuka tahun 2009..

bilik rehat blok harmoni


taman antara blok harmoni n aman


haha..xde kerja budak2 nie


He who studies books alone will know how things ought to be, and he who studies men will know how they are.”

8 comments:

  1. plg best bla g asrama prmpuan, ada org "terbukak" loker mpuan ya...alu nya padah, patut la ku slalu nangga bunga rah atas gunung kau...haha...

    ReplyDelete
  2. macam ingat jak aku sapa...cita lok nazs..pernah ku dgar tok..haha

    ReplyDelete
  3. ko rasa sapa??xkn ko tauk....ko kn peuq

    ReplyDelete
  4. brapa kali bilit aku menang ooo...hahaha...thanks ali, ur post reminds me a lot about the damn school time

    ReplyDelete
  5. nazs...serius lupak ku..hehe

    azam: haha..kmk orng menang skali jak cukup lah..heheh

    ReplyDelete
  6. wahhh. mek org pun periodic table pun masuk. nice weyhh.

    ReplyDelete
  7. 2004 no 1 dowh....
    kau lupak ka????hahah

    ReplyDelete