Wednesday, January 5, 2011

Kisah Diriku di SAINKUCHING

Assalamualaikum...


Apa kaba semua...harap2 smua orng ok...


   So hari ini datuk still nak crita tntang skolah datuk.Yelah, smalam mana cukup satu post je tntang skolah..datuk duduk kat skolah tu dekat nak 1400hari..camne datuk kira..haha..dulu datuk kena baya rm280 stahun untuk makanan kat skolah..RM1=Satu Hari Makan..so lebih kurang 280 hari lah kat skolah slama setahun..280x5=1400...panday kan datuk mathematics...


Ok..nak cita lah..dulu masa skolah datuk nie kuat brangan..bukan brangan nak jadi kaya..tapi berangan ttng bnda ya pelik2..haha..not Those pelik2 thing..nanti datuk explain..


muke terpaksa dicencored atas akta kerahsiaan...
cuba teka datuk yg mana satu,


   Sape yang sama2 F1 ngan datuk maybe masih ingat tntang Kumpulan Tujuh bersaudara or The SEVEN BROTHERS..nie bukan adik bradik hantu yang ada kat skolah kta k..ni adalah group tujuh orng jejaka hensem, macho gagah perkasa...datuk dah lupa lah sapa gak yang ada dalam group nie..tapi IM one of them..hehe..dah nama pun datuk hensem..xkan x join the club. The SEVEN BROTHERS nie bukan macam SHAW Brothers kat singapore tmpat P ramlee buat filem..tapi budak2 dalam group nie lah yang slalu wat hal masa form 1..haha..form 1 dah wat hal. maybe kalu budak 1 alfa 2003 ingat , budak2 group nie lah yang sbb kan seseorng tu kepala smpai masuk locker..hahah...damn..klakar dowh kalu ingat balik.. 


   Pernah gak dulu, datuk saja je nak main2 ..xda niat pun nak lontar gam UHU kat someone ni, tapi tulah kta hanya merancang..so it slip..then terbang lah gam tersebut ke arah muka budak tu...BANG..haha..bukan main datuk ketawa sambil buat muke xsalah..haha..jahat kan datuk..ehehehe..


   Masa kat skolah lu, memang banyak lah bnda gle2 datuk pernah buat..ada skali tue, atuk saja nak test Free Fall punye teori, so kat sekolah datuk nie, parit die dalam tau..


kalu ada parit cmni lagi best
sesuai lah nak wat experiment..so one day ada sorang kawan datuk nie die jalan kat depan datuk, then datuk fikirkan nie lah masa paling sesuai nak wat experiment nie..so datuk jalan dekat2 ngan die..then die lompat lah parit tu..masa tue pun datuk braksi..hehe..masa die tgh lompat, sewaktu velocity die kearah paksi ya bersamaan ngan kosong, datuk telah tahan badan die yang sewaktu kat udara...then xsampai satu saat datuk lepas lah..nie menyebabkan datuk telah absorb force die untuk melompat tadi..menyebabkan die xde force untuk menghabiskan lompatan die yang tinggal stangh lagi kan..so apa lagi ..FREE FALL telah berlaku..seriously at that time i was laughing like S*I*..hahaha..klakar gle tgok die jatuh lam parit..ahhaha..dah2..xnak sambung lagi cite nie..hahha..tapi sluar kawan datuk tue koyak lah..then malam tue datuk paksa lah tolong jahit..baik kan kan...




sebelum datuk wat experiment tu, ni lah sedikir pengiraan yg datuk buat.
   one more thing about my school n rasa nya smua skull kat malaysia kot..mesti ada macam2 jenis pangilan untuk bdak2 kat skolah kan...


nasz ku rasa tok gambar paling sesuai..cheers.
   Antara nama2 gelaran yang ada kat sainskuching..hehhee..apa yang datuk ingat lah...JIBON, MEE KOLOK(thanks to nazs for reminding me), APEK, GAJAH, ASUK(ANJING), TAMBI, PANDA, APPLE, MAY HUA, SIPUT(siput bab* xda),..banyak lagi kot..datuk xingat lah..sbb dah tua kan..hehe..spa ingat tu leh bgitau k...haha..sbnarnya xbaik bgi nama kat orng pelik2 nie..hehehe..tapi biasalah budak2 skolah bnda yang xbaik nie lah die suka buat.. Best gak sbnrnya sbb atleast ada kenangan kat skolah kan..dulu orng pangil datuk PENAUK aka he knows everything..hehehe..datuk xlah tau bnyak mane pun tntang something just i know everything..hehehe..zaman skolah lah..skrng dah xkot.eheheh..kalu ada pa2 update je datuk akan bagithu kat geng2..ehehhe..kesian dorang kena dngar.datuk peduli apa...


gambar hiasan semata2...
   Satu algi yang best kat skolah datuk, malam2 ada orng jual nasi lemak..paling feymes nasik lemak abg syafiee..gik ada x oww rah skolah..dulu stiap malam lah layan nasi lemak nie..sedap gle..dah lah BESAR(khas untuk Nazs) sambal die lak memang terbaik lah..rasa nya semua budak sainskuching di zaman kegemilangan skolah tu msti tahu nye nasi lemak nie..hehehe..smbil wat keje smbil makan nasi lemak, or sambil gossip2 or mengata warden or sambil ongkey(datuk xpernah k)..memang layan lah nasi lemak nie.tapi kadang2 budak2 sngaja xnak beli dulu..biar xlaku..haha..sbb kalu malam tue xlaku msti diaorng lelong..hahah..masa tu baru beli..kan leh jimat..eheheh..lepas melahap nasi lemak, leh layan mie sedaap bilik 1 blok harmoni..hehehe


Ingat kan rini nak tulis panjang2, tapi apakan daya, datuk bnyak keje lah rini..rini sampai sini je kot..len kali datuk tulis panjang2..k...bye2

A kiss makes the heart young again and wipes out the years. 

7 comments:

  1. rindu ngn skul :)..nice entry alli :)

    ReplyDelete
  2. caka ali... hahaha... mencarut indah aku... hahaha..... cgek gik nama panggilan, hormon... hehehe.... panjai n so on....

    ReplyDelete
  3. haha...mi kolok...sedap...BESAR!!!
    haha...igt gik dolok, mok bli nasi lemak, tggu harga turun...haha..bla dirik mpun start tlg berjual, baruk merasa dirik mpun susah nk jual nasi ya...haha...nasi lemak ya seriously nyaman doww...ko nang peuk....time sma kls dolok terpaksa layan ko..haha..

    ReplyDelete
  4. kp: awok oww panjai..lupak ku..tapi paling lagend adalah BUNTAT...hahaha

    Nazs: yalah...kenak balit kta masa ya..tapi cobalah kta jual mee kolok jak masa ya oww..msti untung besar..duit bnyak glak sampei leh polah bgunan baru...hehe

    ReplyDelete
  5. buntat.... choi.. hahaha... ariya ada him nanyak aku apa nama nya.. hahaha.... pandong jangan lupak oi... hahaha

    ReplyDelete