Sunday, January 2, 2011

Mat Rempit

Assalamualaikum

Budak enam tahun maut dilanggar mat rempit.


Aku baru je tgh on9 tadi..so bukak surat khabar on9 terbaca lah tentang news di atas..Tiba-tiba aku ter Emo..F*CK dam* niGG*s A**hole punye mat rempit.Tetapi sebagai seorang penulis aku kena berlagak cool. 

So aku fikirkan macam mane nak balas balik kesalahan diaorang. Macam-macam jenis kempen yang pihak berkuasa buat..Yang paling latest RIDE IT RIGHT.


ni uk punye
Maybe kempen ni leh berjaya..hehe..tapi aku ni kan lain ckit..so aku akan mencadangkan beberapa cara cara untuk elakkan Mat rempit..

1. Menempatkan PenRi di kawasan Mat Rempit Racing

Apakah PenRi. Penri adalah singkatan bagi Penembak Misteri. Tugas mereka adalah untuk menembak tayar-tayar motorsikal yang sedang merempit tpi kalu tertembak si mat Rempit pun xpe sbb tak sengaja kan. Nak buat camne. Pasukan sebegini memang pernah wujud sebelum nie di Indonesia namun lebih dikenali sebagai PETRUS aka Penembak Misterius. Pendekatan ini lebih dikenali sebagai shock therapy. Biasa kalu shock therapy guna electric tapi nie guna rifle..Kalau benda nie diimplement mesti kte dituduh curi idea dari Indonesia..hahaha



2. Pecut Potong Pukul Lari (PPL)

Kalu xsilap aku kebanyakkan Mat rempit kat malaysia paling hebat pun pakai yamaha LC je..around 135cc. Berbanding dengan motosikal Posil trafik yang jauh lagi hebat. Modul PPL nie adalah seperti berikut. 

-Satu motosikal dua orng  polis naik. Sorang bwak moto, sorang bwak batang kayu. So yang bawak moto nie akan pecut slaju2 nya sampai dapat Potong mat rempit. Masa Potong tue, polis yang kat blakang lak xyah nak fikir2 hayun je kayu tu kat mat rempit. then lepas pukul pecut lari..tapi pastikan mat rempit tue jatuh dulu..baru lari. Modul nie dapat mengajar erti kerjasama dalam bidang kepolisian trafikan.
kayu nie cam best je.
Baru aku perasan moto polis satu seat je..cmne nak letak dua..tu pandai2 diorng nak fikir lah


Hukuman Bagi yang tertangkap(nie yang menyebabkan kematian lah)

Nama-nama Hukuman

1. Kalu memang belum ajal ko slamat lah ko..

Hukuman nie senang je. Ahli keluarga yang meninggal dunia disbbkan mat rempit tersebut disuruh untuk memilih seorng wakil. selepas memilih wakil, wakil tersebut akan pergi kursus menembak selama seminggu di Pulapol. Pada hari hukuman, mat rempit tersebut di minta untuk memecut lari dari satu titik . Wakil keluarga tersebut akan cuba menembak mat rempit tersebut. Kalu kena, memang dah ajal die lah. Kalu xkena, mat rempit tu akan masuk dalam penjara lah, shingga wakil tersebut meninggal dunia.. kalau masaih hidu wakil tersebut xleh kuar.
nie special case lah..contoh yang langgar budak2

2. Jom lawan sapa lgi Kuat


Mat rempit dimnta untuk menggunakan honda c70 dan pihak keluarga waris mangsa korban, boleh pilih kereta-kereta sperti waja, inspira, merc, bmw.pilih lah..mana yang nak. so mat rempit tu akan brada di hujung track yang spanjang 500 metre. then pihak waris kat sblah hujung yang lain..so polis kan brada di tepi ..slepas polis memberi isyarat, kedua2 msti memecut kearah satu sama lain. Maknanya si waris perlu merempuh motosikatl yang ditunggangi oleh mat rempit tersebut. Kalau mat rempit tersebut mati, polis akan hantar kad ucapan takziah kat family die plus resit untuk baiki kereta waris yang rosak selepas merempuh mat rempit. Kalau xmati keluarga waris dibenarkan langgar mat rempit tersebut skali. Kalau xmati gak nak buat cmne. Mat rempit tdak dibnarkan menggunakan helmet. sekiranya mat rempit tersebut lari dari trek, die akan ditembak oleh penembak tepat.




oklah tue kot..nak tulis bnyak pun malas..implement yang kat atas nie dulu..bru aku tambah lagi...hehehe
bye2




3 comments:

  1. nang extreme idea2 k mengatasi masalah mat rempit tok.. hahaha

    ReplyDelete
  2. haha..cdak pun extreme juak..extreme+extreme= harmony malaysia..hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha.
    semat do idea2 ko.
    best alu jak mun bena dipolah.

    ReplyDelete