Monday, January 3, 2011

SMSK di hatiku

Assalamualaikum..


Hari ni datuk nak tulis tentang apa ek.hmm..anyway dakuk nak ucapkan selamat bersekolah kepada yang start skolah hari ini..datuk sendiri pun hari ini start kelas..uihh...ngantok gle tadi..until one part sorang lecturer datuk tanye datuk, awak asal dari mane..datuk jawab Meow..hehe..memang tengah blur masa tue..Meow mybe sbb datuk asal dari Kuching, Sarawak kot..Love my Cat City. 


my katil n locker..dulu dalam locker bnyak mee sedapp...

Sempena hari 1st sekolah hari ini, datuk nak tulis pasal sekolah menengah datuk lah..huhu..maybe ramai yang tahu n xtahu yang datuk dulu sekolah kat SMSK @ Sekolah Menengah Sains Kuching. Sekolah biasa je..status pun sekolah luar bandar..serius.. Kalau semua nak tahu, dulu datuk masuk sekolah menengah lambat seminggu. Alasan die sbb masa tue datuk tgh blur..haha..seyes..sbb lepas UPSR n dapat result UPSR family datuk n datuk sekali g cuti-cuti Indonesia..hehe..dapat g Jakarta, Surabaya, Bali,Jogjakarta..hehe..Bali serius best...hehe.. so after habis vacation, datuk dapat surat tawaran untuk masuk SMSK or Scatz... Sekolah Menengah Sains Kuching???? MRSM ke nie..memang masa tu xtahu pun kewujudan skolah nie..hehe..so lambat lah masuk..haha..datuk masuk around sminggu lebih selepas skolah start..sbb masuk lambat lah datuk di panggil one and a half intake..hahaha..lekat sampai skarang..hehehe


Ok balik tentang sekolah datuk nie..Sekolah nie memang best sbb bnyak kawan2..haha..(alasan budak sekolah rendah)..Selain dapat belajar Sains n Mathematic and other subject kat skolah nie, datuk dapat gak blajar banyak tntang kehidupan..chewah..tapi btul kot.. kat skolah nie(skolah lain pun boleh gak)..banyak blajar tntang perkataan RESPECT...


Zaman datuk dulu seniority masih kuat..xtahu lah sekarang..Harap2 masih..masih ingat..awal2 masuk je senior dah bgitahu apa bnda2 yang kena buat waktu bersama senior2..


dulu kat tngah tue ada kolam tempat datuk rendam junior..rindu lahhh
List2..
1. Jumpe senior kena tunduk kepala n bagi salam...WAJIB...kalau xbagi nak mampus malam tu kena panggil bilik senior..datuk rasa memang bagus bnda nie..sbb yang muda kena hormat yang tua...malam tue kena panggil sbb senior nak mengingat kan kte apa bnda yang kta lupa..bukan kan ingat mengingati satu amalam mulia..Biasanya kalu dah kena pangil senior nie ,senior2 akan ingat nama kita..


2. Kalau senior panggil kena datang walau bgaimana cara sekalipun.. tgh malam ke , tgah  B*rak ke, tgh tdo ke...Wajib datang..nie pun untuk train kta supaya lebih bersedia.. dalam kehidupan kte kena siap sedia dgan segala macam halangan atau apa apalah yang akan datang dalam kehidupan kte..


3. Kalau ada bawa makanan dari rumah kena kongsi ngan senior..ni memang amalam mulia sangat..aku paling suka ni especially aku dah jadi senior lah..hehehe...Sharing is caring rite..hehe...yelah..kalu ada makan bawa dri rumah mesti mak kte memang buat lebih.. supaya dapat kongsi ngan rakan2..so kalu kte makan sorng2 kan tamak namanye tu.. memang sronok lah dulu..sbb mak2 junior smua pandai masak belaka..Thank You Mak Ciks...


4.Senior suruh cuci baju or iron baju diorng kena buat.. bnyak orng beranggapan yang bnda nie adalah meRagging junior..bagi datuk x...sbnranya senior2 nak melatih junior2 supaya lebih bgus dalam mencuci baju dan mengiron baju..sbb kalu cuci or iron bju sendir je xcukup..Practice makes Perfect..lagi banyak practice lagi bgus lah junior cuci n iron bju sendiri..betul x rakan2..hehehe..

Yang tua dihormati,Yang muda dikasihi(freaking S*it)

so yang tu pasal junior n senior relationship lah...not everything..hehhe..


satu bnda lagi yang datuk bnyak blaja kat SMSK is about love.hehhe...wah nie best part nieh..hehe..bnyak jenis cinta yg datuk belaja..cinta monyet, cinta gorilla, cinta p ramlee, cinta ba*i pun ada..hahaha..


datuk dulu bnyak minat kat girl2 kat skolah dulu..serius..hehe..siap ada list lagi..hahha...minat je..xsalah kan..dulu xpernah lah couple2 nie...walaupun bnyak orng minat kat datuk dulu(ahaks), tapi mama datuk slalu bgitahu.."mun mok bergerek boh jak sekolah gik, kawin jak terus"...haha..xnak translate..go find yourself..
one,two,three,four..hehehe..just great


Kat skolah dulu, datuk memang feymes kalu bab poligami..hahah..diorang bgi tahu muka memang muka poligami,,even my ustazah sendiri bgitahu..haha..sah2 hensem..kalu x cmne nak pligami.hahha..datuk pun pernah keluarkan satu teori..nape laki boleh kawin 4..jawpan datuk adalah sbb jantung manusia ada 4 chamber..n mine have the same thing..sbb tue laki kena kawin 4..so leh fill all the chambers..hehe..dulu kawan2 datuk tahu sapa yang ada dalam list2 4 chamber tue..hehe..die tuka2...tgok keadaan ekonmi smasa...wah..best nye zaman skolah..n untuk pengetahuan smua datuk memang xpernah couple zaman skolah..hahhaa..next post lah datuk ceritakan tntang first love datuk..hahha..dammit2..


Pleasure may come from illusion, but happiness can come only of reality. 

Dulu datuk kat sekolah suka buat bisnes..hehehe...bnyak gak yang datuk jual kat skolah dulu..antara bisnes datuk dulu.


1.Jual kaset original..bnyak gak untung..zaman dulu mane da MP3, MP4..so semua masih pakai walkman yang pakai kaset..hehe..so msa datuk f2, masa tu tgh feymes lagu Peterpan..mase tu blom jdi Peterporn lagi..kalu beli kat kedai harga kaset aroound rm15-rm16 satu..tapi kalu beli kat datuk rm10 je..hehe..murah kan.hahha..untung dekat nak ratus2 ringgit lah..haha...masa f2 dah pegang duit manyak tue..mane x girl minat..hahha..


damn ariel..knapa lah keluarkan nie lewat..
kalu awal kan makin kaya datuk...
2. Dulu datuk feymes gak n dikenali sbagai ***i Sedap..hehe..sbb datuk dulu suplier terbesar mee sedaap kat skolah datuk..kalu xcaya tanye student sains kuching ..biasa datuk leh jual 120 bungkus 1jam..hahaha...macam drug je..budak2 addict kat mee sedaap..tapi datuk xmakan mee sedaap..ahhaha..a drug dealer never used drug..hehehe..dulu penuh kat dalam locker mee sedaap..hahaha..orng balik dari rumah beg penuh ngan baju..tapi datuk penuh ngan mee sedaap..hahaha...miss those moment..orng kejut malam2 nak beli mee sedap..haha..damn addictors..


kenapa dulu xde jenama nie..hehehe..mie Yabi..
wah..datuk rasa nak nangis je nie..teringat balik zaman2 sekolah dulu kan..hehhee...best kan teringat balik zaman skolah dulu..so thats all for today..untuk smua X-generation SMSK..love u all girls..hahha..xnak jadi gay..haha..oklah..xnak guys marah..love u too biatch..hehehe...um Is one towards one Malaysia..


Enter to grow body mind and spirit depart to serve better your God, you country and you fellow men.

8 comments:

  1. polah ku perey jak baca bnda tok... hahha..

    ReplyDelete
  2. nice post...list of girls ha??haha...aku ada share memory juak ngn ko...haha..good time...alli, jgn lupak mangkok mi kolok..best in smsk...

    ReplyDelete
  3. yalah naz...bnyak memory kta bersama..dari lorng 6, sampei ke mangkok mie kolok..hahha..bukan smsk jak ...terbaik di matang jaya juak..haha

    ReplyDelete
  4. yup...terbaik d matang jaya...haha...

    ReplyDelete
  5. hahaha...termasuk sabah n sarawak..

    ReplyDelete
  6. request:next entry maok nangga list girl2 datok boleh sik.harap dipertimbangkan dan harap maklum.
    .
    .
    .
    bahahahhahahahah~

    ReplyDelete
  7. haha....kelak datok fikirkan..cdangan yang baik..tpi boh ngkah nama anonymous..hehhe

    ReplyDelete